Rekord számú résztvevő.

Január utolsó hétvégéjén ismét számos programmal várta az MTFSZ a tájfutókat. Szombaton edzői és forrásteremtési konferencián, vasárnap versenybírói továbbképzésen vehettek részt az érdeklődők, szombat este pedig a Tájfutó Gála biztosított könnyed szórakozást.

Az idén immár negyedik alkalommal megrendezett és rekord létszámot (230 résztvevő) hozó Gála helyszíne ezúttal az Inconex Kft. központja volt. A tavalyi évhez hasonlóan a fellépők (zsonglőrök, zenészek, táncosok, mesemondók) mind tájfutó kötődésűek voltak.

Hagyományosan itt kerül sor a sportági díjak átadására.

Elsőként következtek az év tájékozódási versenyzői:

  • Az év női tájékozódási futója: Weiler Virág (edzője Kárai Kázmér)
  • Az év férfi tájékozódási futója: Baumholczer Máté (edzője Viniczai Ferenc)
  • Az év ifjúsági lány tájékozódási futója: Gárdonyi Csilla (edzője Kisvölcsey Ákos)
  • Az év ifjúsági férfi tájékozódási futója: Jónás Ferenc (edzője Gera Tibor)
  • Az év tájkerékpárosai: Tamás Bianka és Fekete Ágoston
  • Az év TrailO versenyzője: Miháczi Zoltán
  • Az év tájfutó edzője: Kisvölcsey Ákos

Ezután a szövetségi díjak következtek.

A Skerletz Iván-díjat az elfoglaltsága miatt megjelenni nem tudó Juhász Miklós a legutóbbi elnökségi ülésen már átvette.

A sportágunkban kifejtett sokéves munkáért járó Ripszám Henrik emlékérmet Erdélyi Tibor (több évtizedes, több szakágra kiterjedő térképkészítő és versenybírói munkájáért, továbbá a magyar és nemzetközi szövetség bizottságaiban végzett tevékenységéért), Fekete Zoltán (hosszú időn át tartó versenybírói, versenyrendezői valamint szervező munkájáért) és Mészáros Károly (több évtizedes utánpótlás-nevelő, versenyszervezői, csapatépítő és hagyománytiszteletet erősítő munkájáért) kapták.

A 2017. évben sportágunkban nyújtott legkiemelkedőbb teljesítményért járó Tájékozódási Futásért plakett díjazottja Gera Tibor utánpótlás szövetségi kapitány lett.


A plakett és kitűző díjazottjai

A Tájékozódási Futásért kitűzőt arany fokozatban Viniczai Ferenc (a 2017. évi Hungária Kupa kiemelkedően sikeres megszervezésének és lebonyolításának irányító munkájáért ), ezüst fokozatban Paskuj Mátyás (a 2017. évi Országos Rövidtávú és Rövidtávú Váltóbajnokság előkészítéséért és sikeres lebonyolításáért az ország tájfutás szempontjából eddig ismeretlen szegletében), bronz fokozatban Hegedűs Béla (a budapesti edzőversenyek évek óta végzett fáradhatatlan szervező és népszerűsítő, továbbá a budapesti tájfutó társadalom közösséggé formálásáért végzett munkájáért), Szecsődi Ákos (sikeres utánpótlás-nevelő munkájáért), Tóth Eszter (sikeres utánpótlás-nevelő munkájáért), Várady Szilvia (sikeres utánpótlás-nevelő munkájáért) és Zsebeházy István (az ifjúsági válogatott szervezőjeként végzett fáradhatatlan munkájáért) vehették át.

Az Év Térképe díjat Forrai Gábor és Forrai Miklós, a Gyula-Belváros térkép alkotói kapták.

Ezután a bajnoki pontverseny és a szenior bajnoki pontverseny első három helyezettjének járó díj átadása következett a Tabáni Spartacus, a Pécsi Vasutas és a Szegedi Vasutas, illetve a Hegyisport Szentendre, a BEAC és a Pécsi Vasutas képviselőinek.

A díjak átadása után fogadás, zenés-táncos mulatság és tombola szórakoztatta a közönséget.

Fotó: Máthé István